lördag 16 april 2011

En ny bekantskap

Vi har som familj fått förmånen att stifta en ny bekantskap. Genom att bli kontaktfamilj. En helg i månaden bor en 3,5-årig liten kille hos oss som en del av vår familj. Han är världens solstråle! Den här uppgiften är en stor glädje och förmån för oss. Vi känner att vi fyller en viktig funktion och vi får enormt mycket kärlek och värme tillbaka.


Jag tror att många människor inte tänker på att sådana här behov finns så nära som det faktiskt gör. Familjer och individer som på olika sätt har en situation där de är i behov av avlastning finns så mycket närmre än vi tror. Genom att vara kontaktfamilj har vi fått vara svaret på någon annans behov. Det här är en uppgift som självklart inte passar alla människor, men jag tror den passar fler människor än vad som faktiskt är medvetna om det.

Inför att vi åtog oss den här uppgiften konstaterade vi att det kommer aldrig vara rätt tid att göra det. Som livet ser ut i dagens samhället så har man inte tid för uppgifter av det här slaget. Vi har fullt upp med jobb, familj, semestrar, handling, städning o allt som hör till vardagslivet. Man får helt enkelt skapa utrymme i sitt liv. När vi nu valt att skapa utrymme för detta inser vi att rätt tid är nu.

Det är värt det hundra gånger om!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar