fredag 8 april 2011

Samtal

Snart fem års äktenskap! Tiden går fort när man har roligt! Under den här tiden tycker jag vi har nått ett stadie där man rentav börjar känna att man har några råd att komma med, om hur man bygger ett starkt äktenskap.

Det finns självklart en massa saker som behövs för ett blomstrande äktenskap. En sak som blivit extra levande för vår del sista veckan är att bestämma tid för att prata med varandra. Det kanske låter konstigt. Vi lever ju med varandra, och i nuläget ses vi ganska mycket då vi båda utgår mycket hemifrån till vardags. Men vi har upptäckt en riktig skatt i att avsätta tid för att samtala med varandra, om viktiga eller mindre viktiga saker. Ett samtal där båda kommer till tals, samtal om inte är diskussioner om vem som har rätt eller fel. Ett forum för tankar och idéer, jordnära såväl som galet drömmande.

Genom sådana samtal har vi, i allmänhet genom hela vår tid tillsammans och i synnerhet sista veckan hittat ovärderliga verktyg i hur vi kan investera i en ljus framtid tillsammans. En framtid där vi mår bra och uppnår saker vi vill uppnå, både som individer och som ett par.

Ett varmt slag för det förbehållslösa samtalet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar